Wat is het bouwdorp ?

Whut bouwenat is het bouwdorp Veghel in Hout ?
Het bouwdorp is een kindervakantieweek in Veghel. In de laatste week van de grote vakantie kunnen de kinderen een hele week genieten van heel leuke activiteiten. Kinderen van 5 tot en met 13 jaar mogen deelnemen aan deze week. De hoofdactiviteit is bouwen van een hut waarin ze mogen blijven slapen. Het bouwdorp wordt gehouden in het Julianapark in Veghel. Hier vindt u de plattegrond van het terrein.

Openingstijden:
De openingstijden zijn als volgt: maandag ,dinsdag en woensdag van 9.30 tot 16.00. Donderdag van 9.30 tot 14.00. Donderdagavond van 18.00 tot 23.00 in verband met avondprogramma.

Bouwdorpkaart:
Om toegang te krijgen tot het bouwdorp moeten de kinderen een bouwdorpkaart hebben. Via de pers en flyers wordt bekend gemaakt wanneer de verkoop van kaarten is. Op de kaart staan alle gegevens van de kinderen, deze gegevens zijn bekend bij de administratie van het bouwdorp. De administratie van het bouwdorp is gevestigd in een keet die in het park staat. Vanaf dinsdag zijn er dagkaarten te koop voor de jongere kinderen.

Bouwen van een hut:
Het begint op maandagmorgen met het bouwen van een hut van pallets. De kinderen hoeven alleen een hamer mee te brengen, voor spijkers en hout wordt gezorgd. De kinderen mogen zelf hun eigen groepje maken , leeftijd maakt daarbij niet uit. De kinderen worden in een aantal leeftijdsgroepen ingedeeld en hebben daarbij hun eigen kleur bouwdorpkaart. Deze kaart moet uw kind altijd bij zich hebben, want daar staan alle gegevens van het kind op. Voor jonge kinderen is het wel belangrijk dat u als ouder op maandagmorgen mee helpt met het bouwen van de hut. Als eenmaal het geraamte van de hut staat, dan kunnen de kinderen goed vooruit. Er lopen vrijwilligers rond om te helpen, maar met honderden kinderen in het park is een helpende hand altijd fijn.

Eten en drinken:
De kinderen krijgen van het bouwdorp elke dag eten en drinken. Dat kan variëren van broodje worst tot een pannenkoek. Voor de echte grote honger mogen de kinderen gerust een extra boterham meebrengen. Het eten en drinken is voor de kinderen en niet voor de ouders.

Activiteiten:
Naast het bouwen van hutten krijgen de kinderen allerlei activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. Ze mogen daarbij zelf hun keuze maken. Voor deze activiteiten,kijk naar het programma van dit jaar. Het hoogtepunt van het bouwdorp is het slapen in je eigen hut. Daarvoor wordt de hut ingepakt in plastic en mogen ze blijven slapen van donderdag op vrijdag. Daarvoor is toestemming nodig van de ouders.

Bouwdorp bezoeken:
Iedereen mag het bouwdorp bezoeken. Het park is helemaal afgesloten en er is één poort. Zonder begeleiding van een volwassene mogen de kinderen het park niet verlaten.  Het oudercafé is voor bezoekers, maar ook voor die ouders die graag op het terrein blijven maar tussendoor een kop koffie wil drinken of iets lekkers willen eten.

Veiligheid:
We vinden veiligheid heel erg belangrijk. Het park is helemaal afgezet en kinderen kunnen zonder een volwassene niet naar huis. In het park is een verkeerslicht aanwezig, via het verkeerslicht geven we aan als er storm of heel veel regen op komst is.

TWITTER

  • 14-01-2018 22:18 We zijn al weer verschillende vergaderingen bij elkaar geweest. Bouwdorp 2018 staat al weer in de steigers.
  • 08-12-2017 14:17 Bouwdorp 2018 is van 13 tot en met 17 augustus in het Julianapark. Zet deze data alvast in je agenda. #bouwdorp2018 https://t.co/hWW4E8l4Ha
  • 06-10-2017 13:52 Stem op ons via de Rabobank Clubkas Campagne. #rccuv #Rabobank. Kijk naar deze link: https://t.co/g5tiHoPNNc
  • 06-08-2017 10:54 Start opbouw van het bouwdorp in het park op donderdag 17 augustus. Julianapark is vanaf die dag afgesloten, fietstunnel blijft open.
  • 08-07-2017 20:05 Buurt van het Julianapark bezocht en ze voorzien van de nodige info over het komende Bouwdorp. #bouwdorp2017 https://t.co/9e7xZqHzDx

Bekijk alle tweets >

youtube_32.png facebook_32.png twitter_32.png

Laatste Reacties


Alle reacties >